klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Ekoxar och fladdermöss

Möt skymningens och nattens invånare vid Horns kungsgård på norra Öland denna juninatt, som vi hoppas bjuder på möten med fladdermöss, nattfjärilar och Europas största skalbagge - ekoxen. Vi startar strax innan skymningen och håller på fram till midnatt - eller så länge vi orkar!

2021 anordnas denna aktivitet vid ett tillfälle i samarbete med Naturum Trollskogen/Länsstyrelsen i Kalmar län och kan därför erbjudas kostnadsfritt! Du måste dock föranmäla dig i god tid då antalet platser är begränsat. OBS! I Länsstyrelsens program står starttid kl 21.00, vi kommer dock inte komma igång förrän en halvtimme senare.

Datum: 23 juni kl 21.30-00.00
Plats: Parkeringsplatsen vid Skogsgärdet, i Horns kungsgårds naturreservat
Guider: Dave Karlsson & Pav Johnsson.
Pris: Gratis!
Föranmälan: 0485-385 84 eller info@stationlinne.se (observera att antalet platser är begränsat. För att komma med krävs anmälan i god tid!)

 

Gruppbokning

Denna aktiviteter finns också bokningsbar för grupper juni-tidiga juli. Vi rekommenderar att ni bokar två guider för fler än 15 personer. Reducerade priser för skolklasser.

Pris 4 500 kr inkl moms för upp till 15 personer, för fler personer tillkommer 200 kr/person (barn gratis).