klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

ForskarFredag

Gör nya upptäckter. Se i teleskop och i mikroskop - titta upp å ner i stort och smått. ForskarFredag vill visa hur roligt och vardagsnära forskning kan vara, utmana stereotypa bilder av forskare och visa hur det är att jobba som forskare. Kom oavsett ålder och var med i en annorlunda och häpnadsväckande värld! 

Välkomna!


fredag 24 sept 18:00-24:00

Kom in i vårt labb. Prata med forskare och kika i mikroskop på alla möjliga kryp, guidad tur i labb, se fjärilar och insekter du annars inte ser, få reda på vad man gräver efter nära stationen, var med och tävla om valfritt ex ur uppslagsverket NationalNyckeln och annat kul.

lördag 25 sept 10:00-15:00

Lördag har vi öppet i vår ombyggda södra flygel. Ta med dig dina frågor, foton eller något du hittat i naturen som du undrar över och få en inblick i det pågående arbetet och insekternas fantastiska värld. Se hur Dave preppar en del insekter som ska bevaras för vidare studier.

 

Läs mer här på ForskarFredags hemsida.


ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival! Varje år sedan 2006 anordnas denna kväll med aktiviteter över hela landet den sista fredagen i september. Samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet.

ForskarFredags officiella sida