klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Humlans naturspanare

Humlans naturspanare är en naturaktivitet för vår yngre publik.

Varje måndag, onsdag och fredag från midsommar och fram till fredag 30 juli samlas vi vid Station Linné och beger oss ut på upptäcktsfärd i naturen.

Humlans naturspanare är en populär naturaktivitet på lek och al(l)var. Tillsammans med Station Linnés egna forskare beger vi oss ut i omgivningen med håvar och mikroskop för att undersöka växter och djur. Vad vi tittar på beror på vad som händer just nu så det kan bli nya, spännande aktiviteter vid varje tillfälle. Du får ta med dig dina föräldrar - gratis!

Du bestämmer själv om du vill delta vid ett eller flera tillfällen. Vid regn håller vi oss (oftast:) inomhus.

 

Humlans naturspanare tittar närmare på djuren kring stationen. Vilka djur som dyker upp kan vara olika från gång till gång! Men gemensamt brukar vara att de är små mycket små.

Välkomna!

 

Datum 2021: Måndagar, onsdagar, fredagar - 28 juni till 30 juli

Tid: kl 10-12
Pris: 120 kr/barn, vuxna går med gratis!

Aktiviteten kan med fördel även bokas av hela skolor, enskilda klasser eller grupper. Kontakta oss för ytterligare information.


Föranmälan till 0485-385 84 eller via info@stationlinne.se
Betalning via Swish eller kort 

På spaning efter fjärilar