klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Shinrin Yoku

Shinri Yoku (skogsbad översatt från japanska till svenska) är att möta skogen med alla sinnen.

Att skogsbada betyder inte att simma bland mossor i skogen utan att du badar din själ och dina sinnen i skogens alla uttryck. När du skogsbadar sänker du tempot så att du hinner uppfatta och ta in skogen med alla dina sinnen. En lätt smekning av vinden på din kind, doften av sol och kanske trampet av myrornas små fötter på stigen. 

Med vår guide Caroline som naturguide, sänker du tempot och vistelsen i skogen blir helt annorlunda. Med enkla övningar lär hon dig uppfatta de små detaljerna som är lätta att missa. Att njuta av den lågmälda mångfald skogen består av. I en stressad värld behöver vi stanna upp, stänga av våra tankar och bara vara i nuet. Skogen är ur det hänseendet en fantastisk plats att bara vara i.

 

Datum och tider 2021: 5, 14 och 28 juli kl 14–16.30.
Mindre grupper kan förstås också boka in Caroline vid andra tider!

Pris: 240 kr
Guide: Caroline Landtmanson

 Föranmälan till 0485-385 84 eller via info@stationlinne.se

Betalning fungerar både med kontant, Swish eller kort (samt via faktura om det skulle behövas).