klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

2016-09-02

ForskarFredag 2016

Under Forskarfredag, den 30 september kl. 18-24 (i samband med Konstnatten under Skördefesten), har Station Linné öppet hus för allmänheten. Alla är välkomna att titta in på vårt laboratorium. Här finns tillfälle att ställa frågor om djur och natur!

Under kvällen utlovas en rad aktiviteter där du kommer i närkontakt med insektsforskare som berättar om sitt arbete och du får chansen att titta i mikroskop. Det kommer finnas en insektsutställning, lär dig mer om nysvenskar och mängder med annat roligt för stora och små. Grönhögens astronomiska förening kommer även finnas på plats och ge föredrag vid flera tillfällen under kvällen och ge dig chansen att kika på stjärnhimlen i deras stora teleskop. Du är även välkommen in i butiken på en fika som vi bjuder på!

Missa inte detta spännande tillfälle att uppleva forskning på nära håll!

Varmt välkomna!

Läs mer om ForskarFredag här