klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Forskning

Ett flertal forskningsprojekt pågår på Station Linné - läs mer om dessa i länkarna till vänster.

I en aktivitet som vi kallar Forskning för folket får du möjlighet att möta forskarna i Svenska Malaisefälleprojektet och se vad de gör!

Forskarfredag i slutet av september varje år (sammanfaller ofta så bra med konstnatten!) slår vi upp portarna till våra forskarlabb.

Brachycyrtus ornatus Kriechbaumer 1880, har efter fynd i SMTP rapporterats som både ny art och ny underfamilj – Brachycyrtinae (Hymenoptera: Ichneumonidae) – för Sverige. Därmed stiger antalet kända svenska underfamiljer i denna vår artrikaste insektsfamilj till 35. Underfamiljens svenska namn föreslås av forskarna i SMTP bli ”Ornamentsteklar”. Läs mer Entomologisk tidskrift år 2011 volym 131 sid 51-54.