klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Våra guidningar och naturupplevelser

Station Linné erbjuder ett brett sortiment av naturupplevelser. Dels har vi under vår och sommar ett antal fasta guidetider för allmänheten (se Årets program), dels anordnar vi mot beställning naturupplevelser/guidningar för privata sällskap, företag och skolklasser (exempel till vänster).
Eventuell avbokning ska ske minst en dag innan aktiviteten äger rum.

Vandra på egen hand
Det finns tre fantastiskt fina vandringsleder med utgångspunkt från Station Linné. 2 km, 3 km och 6,5 km. Inplastade kartor med text finns i skåpet på stationens västra gavel där informationstavlorna sitter. I länklistan här till vänster kan du läsa mer om var och en av vandringslederna, ladda hem ytterligare information och kartor gällande de tre lederna.

 

Programmet finns som pappersfolder ute på Ölands och Kalmars turistanläggningar och publika företag.
Under Årets program i menyn till vänster har du alla aktiviteter samlade.
Sista programpunkt för 2019 är Forskarfredag 27 september! Då har vi öppet hus kl 18-24.