klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

ForskarFredag - 27 september 2019

18:00-24:00


ForskarFredag vill visa hur roligt och vardagsnära forskning kan vara, utmana stereotypa bilder av forskare och visa hur det är att jobba som forskare. Både barn och vuxna får vara med i en mycket annorlunda och häpnadsväckande värld.

 

Träffa forskarna på Station Linné

Ta med dig dina frågor, foton eller något du hittat i naturen som du undrar över och få en inblick i det pågående arbetet och insekternas fantastiska värld. Prata med Forskare och kika i mikroskåp på alla möjliga kryp, guidad tur i labb, tävling att hitta nyckelpigor, se fjärilar, få reda på kulturarv vi har nära oss på Öland och mycket annat kul. Visste du t.ex. att vi på Öland har en av Europas äldsta vägar, ca 6000 år gammal? Grönhögens Astronomiska Förening visar natthimlen genom teleskop. En kväll man helt enkelt inte vill missa!

 

Stjärnförsöket 2019 - eller var i Sverige finns det ljusföroreningar?

Var med i årets massexperiment under mars och april, och få reda påhur det gick under ForskarFredag! Läs mer här!

Massexperimentet 2019 är ett samarbete mellan Lunds universitetNationellt resurscentrum för fysikRymdstyrelsenVetenskapens husUmevatoriet,Svenska Astronomiska Sällskapet och Astronomisk Ungdom och Vetenskap & Allmänhet

ForskarFredags officiella sida
Svenska Malaisefälleprojektet

 

Välkomna!