klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

ForskarFredag - 28 september 2018

18:00-24:00


 ForskarFredag vill visa hur roligt och vardagsnära forskning kan vara, utmana stereotypa bilder av forskare och visa hur det är att jobba som forskare. Både barn och vuxna får vara med i en mycket annorlunda och häpnadsväckande värld.

Träffa forskarna på Station Linné

  Ta med dig dina frågor, foton eller något du hittat i naturen som du undrar över och få en inblick i det pågående arbetet och insekternas fantastiska värld.

Prata med Forskare och kika i mikroskåp på alla möjliga kryp, guidad tur i labb, tävling att hitta nyckelpigor, se fjärilar, få reda på kulturarv vi har nära oss på Öland och mycket annat kul. Visste du t.ex. att vi på Öland har en av Europas äldsta vägar, ca 6000 år gammal? Grönhögens Astronomiska Förening visar natthimlen genom teleskop. En kväll man helt enkelt inte vill missa!

 

Nyckelpigor och artificiell intelligens – hela Sverige forskar!

Var med i årets massexperiment, fota nyckelpigor för att träna ett program till att urskilja mellan arter av nyckelpigor. Detta pågår hela sommaren. Läs mer:

https://forskarfredag.se/nyckelpigor-och-artificiell-intelligens-hela-sverige-forskar/

Skicka dessutom gärna bilder du tar på nyckelpigor till info@stationlinne.se Vi kommer göra ett urval för en utställning på stationens ForskarFredag.

 

ForskarFredag 2018 stöds nationellt av:

AFA Försäkring, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, Jernkontoret, Kungl. Vitterhetsakademien, Naturvetarna, Oskar och Maria Ekmans Donationsfond, SULF – Sveriges universitetslärare och forskare, Sveriges Ingenjörer, Vinnova, Wenner-Gren Stiftelserna och ÅForsk.

ForskarFredags officiella sida
Svenska Malaisefälleprojektet

VÄLKOMNA!