klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

ForskarFredag - 28 september 2018

Detaljerat program kommer senare. ForskarFredag vill visa hur roligt och vardagsnära forskning kan vara, utmana stereotypa bilder av forskare och visa hur det är att jobba som forskare. Både barn och vuxna får vara med i en mycket annorlunda och häpnadsväckande värld.

 

 

ForskarFredag på Station Linné 2017

Välkomna att besöka en förunderlig värld i hög förstoring! En liten utställning kring insekter finns att se och en märklig stenkonst kan förbrylla.

ForskarFredag vill visa hur roligt och vardagsnära forskning kan vara, utmana stereotypa bilder av forskare och visa hur det är att jobba som forskare. Både barn och vuxna får vara med i en mycket annorlunda och häpnadsväckande värld.

  • Stationens insektsforskare berättar om sitt arbete och låter besökarna titta i mikroskopen.
  • Grönhögens astronomiska förening bjuder på astronomisk visningskväll där man kan kika på stjärnhimlen i stort teleskop (mer info).
  • Pontus Jansson (PJ) har utställning. Du kommer få se stenar balanserade på konstiga vis, videovisning och bilder.
  • Premiär med smakprov av Linnés hackekörv.

Aktiviteterna under ForskarFredag är gratis. ForskarFredag sammanfaller ju med Konstnatten under Ölands Skördefest, så kör försiktigt.

Fredag 29 september 2017
18:00 - 24:00

 

ForskarFredags officiella sida
Svenska Malaisefälleprojektet

VÄLKOMNA!