klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Humlans naturspanare

Humlans naturspanare är en naturaktivitet för vår yngre publik (5-12 år).

Måndagar, onsdagar och fredagar kl 10-12, under perioden från efter midsommar och sex veckor framåt, samlas vi vid Station Linné och beger oss ut på upptäcktsfärd i naturen. Humlanledare i år är Moa Pettersson, Lisa Tengö och Jon Tinnert.

Under humlans naturspanare ger vi oss ut med håvar och luppar för att kunna titta närmare på växter och djur i alla möjliga färger och former. Vid dåligt väder är vi delvis inomhus.  Vad vi tittar på beror på vad som händer just nu så det blir olika aktiviteter olika datum. Det kan vara livet i dammen som undersöks, insekterna som gömmer sig i gräset eller fjärilar och blommor som är temat för dagen. Barn som klarar sig själva kan delta utan sällskap av föräldrar, men om du vill får du ta med dina föräldrar alldeles gratis!

Du bestämmer själv om du vill delta vid ett eller flera tillfällen, vilket vi kan lova blir roligt. Några återkommande teman är:

På ängen - måndagar
Vi har håvarna i högsta hugg och ser vad som flyger och kryper på ängen kring stationen.

På alvaret - onsdagar 
Följ med på en tur ut på alvaret, håva och upptäck vad som lever där.

I skogen - fredagar
Vi kollar vad som finns i skogen, under trädens kronor, där vi letar insekter och andra kryp och kollar vilka växter vi kan hitta.

 

Datum 2018: 25, 27 och 29 juni, 2, 4, 6, 9, 11, 13, 16, 18, 20, 23, 25, 27 och 30 juli, 1 och 3 augusti.
Tid: kl 10-12
Pris: 100 kr / barn och tillfälle, föräldrar följer med gratis

Betalning sker kontant, Swish eller mot faktura (ej kort).

Föranmälan


 


På spaning efter fjärilar!