klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Ölandsnatt - bland gastar och nattflyn

Följ med på en vandring ut i skymningslandskapet och lyssna på Ölands urgamla berättelser och möt sen nattens bevingade väsen. 

Vi förflyttar oss rätt in i Mittlandsskogens dunkel och söker oss fram till ett landskap med spår av mänsklig aktivitet sen forntiden. Här lyssnar vi på berättelser om hur gastarna vaktar vid stenrören, om trollen som dansar i fullmånens sken och om havsfrun som lockar från vattnet. Allt är inte vad det ser ut att vara när mörket sänker sig över det slutna skogslandskapet runt Lenstad fornborg. Efter att vår berättare Sigrid trollbundit oss avslöjar våra biologer steg för steg nattens annars osynliga djurliv. Vi pejlar in ultraljud från fladdermöss med detektorer, letar efter den uråldriga stensmygen och fascineras av det rika insektslivet som samlas på det upplysta vita lakanet.


Datum 2019: 26 juli och 2 aug kl. 21
Pris: 500 kr/person, 120 kr/barn

Föranmälan
 till 0485-385 84 eller via kontaktformuläret.
Betalning fungerar både med kontant, Swish eller kort (samt via faktura om det skulle behövas).


GRUPPBOKNINGAR
För gruppbokningar kontakta oss via kontaktformuläret. För berättelser om gastar och småfolk går det också bra att kontakta Sigrid Oldenburg direkt via hennes hemsida.