Möt våren på Öland!
Under denna helg så får du möta våren, rödbenor och tofsvipors spel över strandängarna och den högljudda fågelkören i de öländska lundarna under kunnig ledning av Johan Petersson och Pav Johnsson. Vi besöker sjömarker på södra Öland och lär oss om de öländska strandängarnas rika fågelliv. Vi spanar över de unika öländska alvarmarkerna och hoppas att kunna möta någon öländsk specialitet även där.

Under kortare promenader i skogar och lundar övar vi oss och lär oss känna igen de olika fågelarternas sång. Längst ute vi kusten eller på uddar kommer vi att kunna stifta bekanskap med havsörnar och sjöfåglar som rör sig längs kusten. Det blir alltså en helg med Ölands natur och fågelliv i fokus. Ett gyllene tillfälle att få öva på fågelläten, men också att ta del av Ölands fantastiska landskap och fågelliv. Det är inte heller en dålig tid för chansen att se lite utöver det förväntade. Öland är en fantastisk raritetsmagnet, och samma datum förra året sågs på södra Öland bland annat rödhalsad gås, praktejder, skärsnäppa, jorduggla, brandkronad kungsfågel, ringtrast, svarthakad buskskvätta och gulhämpling. En fin tid att uppleva fåglar på Öland med andra ord!


Redan i mitten av april kan de första ladusvalorna anlända nuförtiden! Foto: Pav Johnsson

Om guiderna:

Johan arbetar som lärare, fågelinventerare och naturguide på egna företaget Flax Naturguide. Under maj och juni håller Johan och Pav fågelkurser ihop på Ölands folkhögskola, där Pav arbetar deltid, vid sidan om uppdrag för Station Linné och AviFauna Naturresor.

fre 14 april

Inkvartering möjlig från och med kl 13.00.
15.00 fika på stationen 
15.30 promenad till Gamla Skogsby - fågelsång i lunden som omgärdar en av landets bäst bevarade järnåldersbosättningar
18.00 Cateringmat på Station Linné
19.00 föredrag om fågelflyttning

lö 15 april

06.00 avfärd från Station Linné mot södra Öland, vi har med frukostpaket med att äta ute i det fria
12.00 lunch på Drottning Ödas restaurang i Össby på södra Öland
17.00 tillbaks till Station Linné
18.30 middag på anrika Bo Pensionat i Vickleby

sö 16 april

07.00 frukostbuffé
08.30 utcheckning och utflykt till Beijershamn naturreservat
13.00 avslutningslunch vid Arontorps kroppkakor


Kostnad
:
5 990 kr per person för delat boende i dubbelrum. 3 700 kr om du har eget boende.

Enkelrumstillägg 390:-
Vi färdas i egna bilar. I kostnaden ingår förutom boendet, all mat fre eftermiddag till sö lunch, ink 1 glas vin/öl på middagarna, en föreläsning fre kväll, samt en (eller två beroende på gruppstorlek) fågelguider som är med under hela tiden.
Anmälan tillboende@stationlinne.se.
Ange i anmälan Fågelweekend 14-16 april samt din e-postadress och ditt telefonnummer.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår