klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Forskning för folket

På Station Linné pågår ett flertal forskningsprojekt. Ett av dessa är Svenska Malaisefälleprojektet  - ett nationellt insektsinventeringsprojekt.

I vår gratisaktivitet forskning för folket öppnar vi upp dörrarna till labbet och ger dig en unik möjlighet att få en inblick i det pågående arbetet och insekternas fantastiska värld. Vi kan också boka in skolklasser för studiebesök andra tider.

Datum 2021: (planering för denna aktivitet pågår och är datum ej bekräftade)
Tid: kl 10-12.
Pris: Gratis! Och det är bara att titta förbi. Labbet är i den norra byggnaden närmast från parkeringen.

Missa inte våra seminarier och ForskarFredag, 25 september 2020 kl 18-24 när Station Linné och Svenska Malaisefälleprojektet har öppet hus. Då presenteras också resultatet av en massundersökning av ljusföroreningar som genomförts i år.