klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Humlans naturspanare

Humlans naturspanare är en naturaktivitet för vår yngre publik (5-16 år).

Under hela juli samlas vi på måndagar, onsdagar och ett par fredagar vid Station Linné och beger oss ut på upptäcktsfärd i naturen. Nytt för i år är att "Humlan" också kommer att dyka upp på lite andra platser på Öland - mer info kommer!

Under humlans naturspanare ger vi oss ut med håvar och luppar för att kunna titta närmare på växter och djur i alla möjliga färger och former. Vad vi tittar på beror på vad som händer just nu så det blir olika aktiviteter olika datum. Under årets aktiviteter undersöker vi betesmarkernas mångfald. Barn som klarar sig själva kan delta utan sällskap av föräldrar, men om du vill får du ta med dina föräldrar alldeles gratis!

Du bestämmer själv om du vill delta vid ett eller flera tillfällen, vilket vi kan lova blir rolig!
Eventuell avbokning ska ske minst en dag innan aktiviteten äger rum.


Återkommande teman:

Livet i hagen
I hagen lever kossor och får, men också mycket annat. Det är en ständig kamp om tillvaron där - om att äta och att undvika att bli uppäten. Både växter och småkryp kämpar för sin plats! Vad gömmer sig egentligen i hagen?

Livet i en koblaja
Ute på alvaret betar korna, men det de lämnar efter sig blir till små ekosystem i sig själva.

Återkommande teman onsdagar och fredagar:

Livet i dammen
Dammen är både en barnkammare för grodorna och för många insekter. Vi plockar av oss skorna och ser vad vi kan håva in för spännande kryp både ovan och under ytan.

Livet runt en forskningsstation
Runt stationen myllrar det av liv. Vi håvar insekter i stationens närhet., undersöker nattfjärilsfällan och funderar lite kring vad en forskare egentligen sysslar med.

 

Datum 2021: Publiceras senare på Facebook och Instagram
Tid: kl 10-12
Pris: 120 kr/barn, vuxna går med gratis!


Föranmälan till 0485-385 84 eller via info@stationlinne.se
Betalning via Swish eller kort 

På spaning efter fjärilar!