klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

UTBILDNING

På Station Linné finns en lång tradition av inte bara forskning utan även utbildning. Allt från avancerade, forskningsförberedande universitetskurser på flera veckor till halvdagars barnaktiviteter. Examensarbeten på såväl kandidat- som mastersnivå. Våra omtyckta lärarfortbildningar eller samarbetskurser med Ölands folkhögskola är andra populära exempel. Läs mer om detta under länkarna här till vänster.

Såväl det unika Stora alvaret som den artrika mittlandsskogen och historiska kulturmarker finns på promenadavstånd från Station Linné. Forskningsstationen har även välutrustade lab samt en mindre föreläsningssal. Dessutom finns ett relativt välutrustat kök för självhushåll och 24 bäddplatser samt duschar och toaletter.

Avancerade kurser ges i första hand på engelska och barnaktiviteterna är på svenska, men samtliga aktiviteter kan efter överrenskommelse ges på antingen svenska eller engelska, periodvis även på ett flertal andra språk.

Barnaktivitet i trädgården