klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Om oss

Station Linné är en öländsk fältforskningsstation som har funnits sedan 1963 och som bedriver egen forsknings- och utbildningsverksamhet året runt. Samtidigt är Station Linné ett slags ”forskarhotell” som nyttjas av ett flertal svenska (50%) och utländska (50%) forskningsprojekt, vilka bedriver sina fältstudier i Ölands unika natur- och kulturskatt och då med forskningsstationen som bas. Det största forskningsprojektet som för närvarande bedrivs på Station Linné är Svenska Malaisefälleprojektet (SMTP; the Swedish Malaise Trap Project). Projektet har samlat in 80 miljoner insekter och har skapat ett nätverk bestående av fler än 100 forskare i mer än 20 länder utspridda över 4 världsdelar. Station Linné stödjer och utvecklar även nya projekt inom hållbar utveckling, natur och miljö.

Här erbjuds även populärvetenskapliga aktiviteter, utbildning och boende.