klart.se

klart.se

Vädret på Station Linné

Station Linné har en unik väderstatistik som sträcker sig ända tillbaka till 1964. Uppgifterna i statistiken omfattar flera parametrar, som t ex nederbörd, vind, mark- och lufttemperatur.

För Station Linnés gästforskare ingår detta som en extraresurs. Övriga kan köpa nämnda väderdata för en engångsavgift på 1 500:- och sedan 300:-/månad som önskas. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

2015-07-13

Mygg exkursion med världsledande forskare

Följ med på myggexkursion onsdag 15 juli kl.10-12 och se ängen där en ny gallmygga upptäckts!

Exkursionen leds av Station Linnés stationschef Dave Karlsson och Mathias Jaschhof, forskaren som gjorde fyndet förra året. 

Ett diplom kommer även utdelas till Suzanne Petersson som i höstas vann en tävling på Station Linné där första priset var att namnge just denna insekt - namnet blev ”Suzzae”.

Exkursionen kommer delvis vara på engelska.


Lite mer information om "Suzzae"

Arten suzzae tillhör släktet Asynapta, som har 44 arter i världen och 11 arter i Sverige. Suzzae är den 12:e Asynapta som påträffats i Sverige! Allt som är känt om Asynapta suzzae är två manliga prover som fångades med insektsnät på Diversitetsängen i Gamla Skogsby, Öland, den 27 juni 2014. Dessa två exemplar finns nu på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. 
Arten har beskrivits av Jaschhof & Jaschhof i en artikel som publicerats i ZOOTAXA den 16 juni 2015. Läs mer om Mathias Jaschhofs gallmyggeprojekt här.

Plats: Station Linné, Ölands Skogsby,
Datum och tid: 15 juli 2015, kl. 10-12.