VANDRA PÅ EGEN HAND

Det finns tre fantastiskt fina vandringsleder med utgångspunkt från Station Linné. 2 km, 3 km och 6,5 km. Inplastade kartor med text finns i skåpet på altanen vid entrén till butik och café. Om du vill ha ett  eget exemplar så kan du ladda ner kartor och informationestext för varje vandringsled - bra om du vill göra anteckningar!

I vårt café kan du köpa med något att äta och dricka under vägen eller ta en fika efter promenaden! 

Nyhet! Det finns sedan maj -24 informationstavlor uppsatta längs lederna.

GRÖNA SLINGAN  2 KM

Vandringsslingan börjar och slutar vid Station Linné (1). Det är en medelsvår, ca 2 km lång slinga som tar ca en timme att gå. Bra skor rekommenderas. Den här slingan går ner- och uppför landborgen. Det är alltså brant under halva promenaden.Tänk på att inte beträda åkermark, gå därför i kanten! Följ grön markering.
Karta (jpg, 769 kb)
Text (pdf, 23 kb) 

GULA SLINGAN, VANDRINGSLED 3 KM

Vandringsleden börjar och slutar vid Station Linné (1). Det är en medellätt, ca 3 km lång naturstig som tar ca en timme att gå. Bra skor rekommenderas. Håll dig i möjligaste mån på stigen! Stigen är tydlig och markerad med gula pilar. och tillsammans med i texten till kartorna blir det inga problem att hitt.
Karta (jpg, 535 kb)
Text (pdf, 19 kb) 

BLÅ SLINGAN, TENGÖLEDEN 6,5 KM

Denna 6,5 km långa vandring slingrar sig genom historiska kulturmarker, extremt artrika lövskogar och det unika Stora Alvaret – kort sagt: under vandringens lopp får du uppleva det mesta och det bästa av Ölands natur och dolda historia! Den ca 6,5 km långa, medelsvåra vandringen börjar och slutar vid Station Linné (1). Vandringsleden är markerad med blå pilar och under de inledande kilometrarna är stigen mycket tydlig och mycket lätt att följa. Ute på Stora Alvaret finns inga stigar, men trots detta ska de avslutande kilometrarna i det platta och öppna landskapet inte innebära några problem. De öländska korna som betar på Alvaret kan ibland upplevas som lite väl nyfikna, men om du ignorerar dem så tröttnar de snart.Bra skor rekommenderas, speciellt om det regnat eller är blött. Räkna med att det kommer att ta 3-4 timmar att ta sig runt – det finns mycket att titta på och undersöka i den öländska naturen – så glöm inte att ta med dig något att dricka. Eller varför inte en matsäck? Sällan smakar väl maten så gott som under en välförtjänt rast och vila ute i det fria.
Karta (jpg, 535 kb
Text (pdf, 29 kb)

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår