Bo på Station Linné
Att bo på Station Linné ger en perfekt och lugn bas för att uppleva Ölands fantastiska natur. Här bor du alldeles intill Stora Alvarets vidder och Mittlandsskogens lummiga grönska.
Det innebär även en unik möjlighet att få vistas i miljön på en verksam och aktiv forskningsstation. Station Linné har funnits sedan 1963 och ägs av en ideell stiftelse. Visionen är att bidra till en hållbar framtid, där all verksamhet syftar till att gynna den biologiska mångfalden. Ett uttalat mål är att sprida kunskap och intresse om den forskning som bedrivs. Genom att bo hos oss ger du ett viktigt bidrag till svensk forskning.
Det är detta som, tillsammans med det enastående läget, gör Station Linné till ett alldeles speciellt boende!
Våra 28 rum är fördelade på enkel- och dubbelrum samt en svit/familjerum, alla med privat dusch och toalett. Möjlighet finns att göra tillägg för frukost, lakan och handdukar samt slutstädning. I vårt välutrustade gemensamhetskök finns allt du behöver för att tillaga egna måltider som du sedan kan njuta av i vår mysiga matsal eller i trädgården.
Dagtid har vi öppet i vårt café, och i vår butik hittar du en mängd fina Ölandsprodukter, böcker och ett stort utbud av entomologiskt material för den insektsintresserade.
Alldeles inpå knuten utgår våra tre vandringsleder som är några av landets i särklass intressantaste på grund av den artrikedom som finns just här. Vi har kartor med information om vad du ser på vägen att låna ut. Inte nog med det men Mörbylångaleden passerar genom vår trädgård! Missa inte heller vårt sommarprogram fyllt av naturguidningar och naturspaning för barnen. Läs mer under aktiviteter.

Varmt välkommen till oss och tack för att du stödjer svensk forskning!

Har du frågor? Du hittar många svar under "Vanliga frågor och svar".
Ring oss på 0485–302 26, eller maila boende@stationlinne.se

uppdaterad 2022-02-21

 


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår