2023-12-08

Rosenträdgården växer!

Vår trädgård med rosor och växter som gynnar insektslivet håller på att få en riktigt fin design.

Vi är så tacksamma och glada! Svenska rosensällskapet har till utan kostnad för oss skänkt oss en ny omgång rosor till ett värde av närmare 100 000 kr! Helt fantastiskt! Den redan fina rosenträdgård som invigdes i somras kan nu utökas med ytterligare planteringar, och vi kommer nu kunna erbjuda en unik mångfald för våra besökare och gäster att njuta av! Många av rosorna är gamla inhemska kultursorter som inte finns i odling på så många platser längre. 

Utvecklingen av vår trädgård, där också insektshotell och planteringar genomförts för den biologiska mångfaldens skull, och en damm håller på att färdigställas, håller på att utvecklas till något vi är riktigt stolta över. Dock ligger vi ute med en kostnad för maskinhjälp så att rosorna kan planteras, samt har köpt in kantsten till vår vattensamlig för en kostnad av omkring 50 000 kr.

Om du känner att du vill bidraga till vår utveckling av trädgården, alla tillskott är välkomna, swisha gärna en slant till Stiftelsen Station Linné på 123 635 94 00, eller sätt in på bankgiro 673-1426. Skriv "framtid" i meddelandefältet, eller "trädgård" om du vill öronmärka bidraget till just detta projekt!

  • En andra omgång rosor från Svenska rosensällskapet har kommit oss till skänks!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår