Hej Carina, vem är du?

Jag är en kvinna i mina bästa år, med maken Emil har jag fyra barn mellan 10 och 25 år och ett barnbarn. Jag brukar säga att jag är internutbildad på Station Linné. Min högskoleutbildning ledde till att jag blev pastor i frikyrkans värld, ett område där jag tidigare var anställd men som nu engagerar mig på fritiden. Jag kom till stationen i början av 2017 för att öva upp min arbetsförmåga när jag kommit igen efter utbrändhet. Jag stormtrivdes i miljön på stationen och älskade alla detaljer jag kunde upptäcka hos insekterna som jag tidigare knappt lagt märke till trots min uppväxt med utlandsarbetande föräldrar i tropiska Honduras. Möjligheten gavs, så jag blev kvar som anställd på stationen.
Din roll på stationen?

Jag har haft olika uppgifter genom åren: insektssortering, administration, butik, beredning av prover för DNA extraktion. Nu jobbar jag framför allt med insektssortering i stationens taxonomiska labb och tar hand om en del logistik på labbet. Så får jag emellanåt lära upp och handleda praoelever, studenter och volontärer som kommer till oss för att lära sig ordnings- och/eller stekelsortering. I början av odlingssäsongen får jag se igenom Jordbruksverkets prover för att rapportera förekomsten av skadedjur. Jag hjälper till med e-butiken när det behövs, med beställning av butikens entomologiska material, samt tar hand om beställning av feromoner som görs när våren närmar sig.
Vad ser du ser fram emot på Station Linné?

De flesta framtidsplaner för stationen som jag hörde när jag började har genomförts eller är på gång, mycket med hjälp av många som älskar och stöttar stationens utveckling samt en god ledning för stationen. När jag ser hur bra allt utvecklats bara under de åren jag funnits med så är det ännu roligare att fortsatt få vara med när drömmar och planer formas inför framtiden. Att jag dessutom får lära mig nytt vartefter behoven ändras på labbet är grädden på moset för mig. Det känns meningsfullt att vara del av allt som händer på stationen och veta att forskningen, den publika verksamheten och alla människor vi möter i båda områden som lär mer om vår natur bidrar till en bättre bevarad mångfald omkring oss när fler kan bidra till den.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår