Heta höstfåglar på Öland 1113 oktober!


Vecka 41 på Öland skapar vällustkänslor hos många inte bara svenska fågelskådare. Få tider och platser kan jämföra sig med var du kan få kvalitet på din fågelskådning i vårt land. Under en genomsnittlig fågelhelg i mitten av oktober på Öland kan du få se runt 100 fågelarter, och bland dessa kommer - beroende på väder och vind - också en och annan raritet ingå i artlistan.

Under denna helg så får du möta fågelsträcket, and- och gåsflockar, rovfåglar och smygande tättingar i öländska dungar under kunnig ledning av Johan Petersson. Blir vi fler än 10 ansluter även Pav Johnsson, så det blir två guider! Vi besöker sjömarker på södra Öland och tar oss dit fåglarna dyker upp.

Under kortare promenader i skogar och lundar övar vi oss och lär oss känna igen de olika fågelarternas lockläten och kännetecknen.Vid kusten stiftar vi bekanskap med havsörnar och sjöfåglar som rör sig längs kusten. Ett gyllene tillfälle att ta del av Ölands fantastiska landskap och fågelliv, men också med mycket goda chanser att se fåglar som annars är mycket svåra att få se. Öland är en fantastisk raritetsmagnet, och kan i bästa fall sjuda av inte bara rödhakar och kungsfåglar i buskarna, tan även en och annan ostlig raritet!

Prutgås är en av flera arter gäss vi har goda chanser att stöta på. Tiden är även perfekt för
rariteten rödhalsad gås - en art vi dock inte kan utlova.
Foto: Pav Johnsson

Om guiderna:

Johan arbetar som lärare, fågelinventerare och naturguide på egna företaget Flax Naturguide. Under maj och juni håller Johan. Vid fler än 10 personer hjälper Pav Johnsson till som guide! Pav och Johan håller fågelkurser ihop på Ölands folkhögskola, där Pav arbetar deltid, vid sidan om uppdrag för Station Linné och AviFauna Naturresor.

fre 11 oktober

Inkvartering möjlig från och med kl 13.00.
16.00 fika på stationen, i trädgården om möjligt, och fågelskådning i närområdet
18.30 Cateringmat på Station Linné
19.30 föredrag om fågelflyttning

lö 12 oktober

07.00 avfärd från Station Linné mot södra Öland, vi har med frukostpaket med att äta ute i det fria
12.00 lunch på Drottning Ödas restaurang i Össby på södra Öland
17.00 tillbaks till Station Linné
18.00 avfärd för middag på anrika Bo Pensionat i Vickleby

sö 13 oktober

07.00 frukostbuffé
08.30 utcheckning och utflykt till Beijershamn naturreservat
13.00 avslutningslunch vid Arontorps kroppkakor


Kostnad
:
5 990 kr per person för delat boende i dubbelrum. 4 990 kr om du har eget boende.

Enkelrumstillägg 390:-
Vi färdas i egna bilar. I kostnaden ingår förutom boendet, all mat fre eftermiddag till sö lunch, ink 1 glas vin/öl på middagarna, en föreläsning fre kväll, samt en (eller två beroende på gruppstorlek) fågelguider som är med under hela tiden.
Anmälan tillboende@stationlinne.se.
Ange i anmälan Fågelweekend 11-13 oktober samt din e-postadress och ditt telefonnummer.

Tips: Vi har även en Fågelweekend 25-27 april!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår