Möt våren på Öland 2527 april 2025

Tips: Vi har även en Fågelweekend till hösten 11-13 oktober! Vill du att vi anordnar en fågelweekend även nästa april? Mejla info@stationlinne.se

Denna helg så får du möta våren, rödbenor och tofsvipors spel över strandängarna och den högljudda fågelkören i de öländska lundarna under kunnig ledning av Johan Petersson och Pav Johnsson. Vi besöker sjömarker på södra Öland och lär oss om de öländska strandängarnas rika fågelliv. Vi spanar över de unika öländska alvarmarkerna och hoppas att kunna möta någon öländsk specialitet även där.

Under kortare promenader i skogar och lundar övar vi oss och lär oss känna igen de olika fågelarternas sång. Längst ute vi kusten eller på uddar kommer vi att kunna stifta bekanskap med havsörnar och sjöfåglar som rör sig längs kusten. Det blir alltså en helg med Ölands natur och fågelliv i fokus. Ett gyllene tillfälle att få öva på fågelläten, men också att ta del av Ölands fantastiska landskap och fågelliv. Det är inte heller en dålig tid för chansen att se lite utöver det förväntade. Öland är en fantastisk raritetsmagnet, och under fågelweekenden 19-21 april 2024 såg vi på södra Öland över 100 arter, däribland bland annat fjällgås, mindre bergand, ägretthäger och kornsparv. 2025 ligger denna weekend fyra dagar senare, vilket bör göra utbudet minst lika bra!

Artlistan för turen 19-21 april 2024 (pdf) 

Redan i slutet av april har de första göktytorna anlänt! Lätet är det som brukar avslöja dem.
Foto: Pav Johnsson

Om guiderna:

Pav Johnsson är biolog och reseledare. Han sitter med i styrelsen för forskningsstationen och jobbar till vardags på Ölands folkhögskola med både undervisning och planering av sommarkurser. Johan arbetar som lärare, fågelinventerare och naturguide på egna företaget Flax Naturguide.

fre 25 april

Inkvartering möjlig från och med kl 13.00.
16.00 fika på stationen 
16.30 promenad till Gamla Skogsby - fågelsång i lunden som omgärdar en av landets bäst bevarade järnåldersbosättningar
19.00 Cateringmat på Station Linné
20.00 föredrag om fågelflyttning

lö 26 april

06.00 avfärd från Station Linné mot södra Öland, vi har med frukostpaket med att äta ute i det fria
12.00 lunch på Drottning Ödas restaurang i Össby på södra Öland
17.00 tillbaks till Station Linné
18.30 middag på anrika Bo Pensionat i Vickleby

sö 27 april

07.00 avfärd från Station Linné, vi har med frukostpaket med att äta ute i det fria
08.30 utcheckning och utflykt till Beijershamn naturreservat
13.00 avslutningslunch vid Arontorps kroppkakor


Kostnad
:
5 990 kr per person för delat boende i dubbelrum.
Enkelrumstillägg 390:-

Vi färdas i egna bilar. I kostnaden ingår förutom boendet, all mat fre eftermiddag till sö lunch, ink 1 glas vin/öl på middagarna, en föreläsning fre kväll, samt en (eller två beroende på gruppstorlek) fågelguider som är med under hela tiden. Har du eget boende? Kontakta oss för prisförslag.
Anmälan tillboende@stationlinne.se.
Ange i anmälan Fågelweekend 19-21 april samt din e-postadress och ditt telefonnummer.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår