2024-05-02

Nydisputerad!

Den 25 mars disputerade vår stationsföreståndare Dave Karlsson!

För alla som träffat Dave under åren och vet vilken bred kunskap om entomologi han besitter, kan det nästan te sig märkligt att han först nu kan titulera sig Dr Karlsson. Arbetet med att ta över och bygga upp verksamheten vid Station Linné har under många intesiva år fått hamna överst i dagordningen för Dave, men så äntligen var dagen kommen!

Med en innehållsmässigt stark förankring till det Malaisefälleprojekt som länge bedrevs av Station Linné, och med starka kopplingar till andra taxonomiska projekt kopplat till vår forskningsstation försvarade Dave med den äran sin avhandling "Charting Insect Diversity" vid Zoologiska institutionen på Stockholms universitet i torsdags. Han kan numera titulera sig doktor i Zoologisk systematik och evolutionsforskning, och vi tror och hoppas att detta kommer öppna nya dörrar för att få hit fler intressanta forskningsprojekt. Grattis Dave! 

  • Doktor Karlsson vid en Valborgsmässoeld i Norra Möckleby!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår